Börcs Község Honlapja polgarmester[kukac]borcs.hu
„A vidék érintése……..”

KERESÉS

Belterületi közutak fejlesztése Börcs településen

Pályázó neve: Börcs Község Önkormányzata

Projekt címe: Belterületi közutak fejlesztése Börcs településen

Szerződés száma: TOP PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00006

Támogatás összege: 24 477 000 Ft

Összköltség: 24 477 000 Ft

Biztosítéknyújtásra köteles: Nem

A projekt megvalósításának kezdete: 2022.09.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.08.31.

Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2023.10.30.

Az eredeti hatálybalépés dátuma: 2023.03.09.

A legutóbbi szerződésmódosítás hatálybalépés dátuma: 2023.05.22.

Készültség: 100%

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával 24,47 millió forintot biztosított a TOP_Plusz-1.2.3-21 kódszámú, „Belterületi közutak fejlesztése Börcs településen” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázat alapján. Az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Börcs községben, egy komplex, a település élhetőbbé tételét célzó fejlesztés valósulhat meg.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlése elnökének támogató szavazatával a vármegye területfejlesztési keretéből (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) Börcs Község Önkormányzata támogatást kapott a TOP PLUSZ-1.2.3-21 kódszámú, „Belterületi közutak fejlesztése Börcs településen” elnevezésű pályázati konstrukcióra.

A felhívás célja a helyi önkormányzatok jogszabályi kötelezettségéhez kapcsolódóan az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a településközpont vagy a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése, vagy a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése érdekében. A felhívás további célja a fejlesztéssel érintett belterületi útszakaszokon a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése, valamint az útburkolaton elhelyezhető kerékpárforgalmi létesítmények kialakítása a fenntartható közlekedési módok fejlesztésének elősegítése érdekében. A felhívás keretében az önkormányzati tulajdonú belterületi gyűjtőutakhoz, kiszolgáló-, lakó- és vegyes használatú utakhoz, valamint az országos közúttal közös vagy önkormányzati tulajdonban lévő belterületi csomópontokhoz kapcsolódó fejlesztések támogathatóak. A felhívás a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia alábbi céljával összhangban áll: a gazdaság és a jólét mobilitási feltételeinek biztosítása, a közlekedési mobilitás alakítása az egyéni és a közösségi közlekedés harmonikus fejlődésével.

A projekt specifikus célja:

A közlekedés fejlesztési átalakításokkal a települések között biztonságos közlekedési fenntartása elősegítése. A Szabadság és Rábcasor utca még fel nem újított szakaszának elkészítésével a településen belüli útviszonyok nagymértékben javulnak, így a biztonságos és megfelelő utazási kényelmet lehet adni az ott élők részére.

Tervezett felújítás hossza összesen: 481 m.

A projekt keretében az alábbi infrastrukturális fejlesztés valósul meg:

Önkormányzati tulajdonú belterületi utak építése, korszerűsítése, felújítása

Fejlesztés:

Szabadság utca és Rábcasor utca burkolatának felújítása

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg. Konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

További információ kérhető:

Németh Zoltán, elnök -Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzata 96/522-201; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

szechenyi plusz

Borcslogó

ELÉRHETŐSÉGEK

Abdai Közös Önkormányzati Hivatal

Kirendeltség Börcs, Erzsébet tér 4.
Telefon: 96/553-240
Mobil: 70/338-5197

Ügyfélfogadási idő Börcsön:

Hétfő: 8-18 óráig
kedd-csütörtök: 8.00-16.00 óráig
Péntek: 8.00-12.00 óráig

 

esza